Conversie optimalisatie

Een website moet er professioneel en betrouwbaar uit zien, maar moet natuurlijk ook bepaalde doelen bereiken. Het conversiepercentage van jouw website geeft aan in hoeverre jouw online visitekaartje de door jou opgestelde bedrijfsdoelen bereikt. Wil je bijvoorbeeld zo veel mogelijk offertes binnenhalen op jouw website? Dan geeft het conversiepercentage aan hoeveel procent van jouw websitebezoekers inderdaad een offerte aanvraagt, ofwel de door jou gewenste actie onderneemt.

Iedere ondernemer wil zo veel mogelijk conversie binnenhalen met zijn of haar website, maar dit lukt helaas niet iedereen. Ben jij ook niet helemaal tevreden over het conversiepercentage van jouw website of webwinkel? Dan investeer je in conversie optimalisatie.

Wat is conversie optimalisatie?

Conversie optimalisatie betreft het verbeteren van een website of webwinkel, om hier vervolgens meer conversie mee binnen te halen. Het is een verzamelnaam voor diverse activiteiten, die uitgevoerd worden om een website of webwinkel conversiegerichter te maken. Denk hierbij aan het aanpassen van het menu, maar ook aan het toevoegen van relevante buttons, het verbeteren van de navigatie van de website en ga zo maar door.

Investeer je in conversie optimalisatie, dan wordt jouw website of webwinkel conversiegerichter ingestoken. Het resultaat? Een hoger conversiepercentage, ofwel een groter percentage websitebezoekers die de door jou gewenste actie ondernemen.

Conversie optimalisatie en A/B testing

Conversie optimalisatie wordt vaak in één adem genoemd met A/B testing. Dit is een testmethode die wordt toegepast om een website of webwinkel op de juiste manier te verbeteren. De website wordt getest, om de site vervolgens conversiegerichter te maken. Nu wordt de website nog eens getest, om te controleren of er inderdaad sprake is van een hogere conversie.

Pico Yellow is gespecialiseerd in conversie optimalisatie in het algemeen en optimalisatie door middel van A/B testing. Wil jij jouw website of webwinkel verbeteren, zodat je hier meer conversie uit haalt? Neem dan contact met ons op, zodat wij direct aan de slag kunnen met conversie optimalisatie en A/B testing.

Benieuwd naar de kosten van conversie optimalisatie en A/B testing door Pico Yellow? Vul dan ons offerteformulier in en je krijgt direct inzicht in de kosten van onze dienstverlening.