SEA

SEA, de Engelse afkorting van Search Engine Advertising, is in het Nederlands ook als zoekmachine adverteren bekend. SEA is het adverteren in de zoekmachines, veelal in Google met AdWords, waarbij je betaald bovenaan de zoekresultaten kunt komen.

Waarom SEA?

Websites met een commercieel doel en webshops (hierna: website) willen maar één ding: zoveel mogelijk omzet behalen. Het behalen van omzet lukt alleen als er bezoekers zijn die je website bezoeken. Nu zijn er veel manieren om bezoek naar je website te krijgen, bijvoorbeeld via flyers, tv-reclame, social media, maar de meest voorkomende manier is nog altijd via de zoekmachines. Doordat zoekmachines zoals Google en Bing nog steeds de meest gebruikte manier zijn om relevante websites te vinden, is het dus belangrijk dat jouw website bovenaan in de gratis zoekresultaten staat.

Inderdaad, je las het goed, de gratis zoekresultaten. Want helemaal bovenaan in de zoekresultaten vind je altijd eerst de betaalde advertenties. Het adverteren in de zoekmachines heet SEA (Search Engine Advertising).

Wat komt er allemaal bij kijken?

 

Wat kan Pico Yellow voor jou betekenen?

Als je wilt beginnen met adverteren in Google en je weet niet waar je moet beginnen, wij helpen je graag!