SEO

 
Wat is SEO?

SEO is de afkorting van het Engelse ‘Search Engine Optimization’, in het Nederlands ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. SEO is het actief optimaliseren van websites of webshops voor mensen die zoekmachines gebruiken.

Het optimaliseren van on-page SEO en off-page SEO factoren van je website of webshop is zoekmachine optimalisatie (SEO).

Door het toepassen van SEO is het uiteindelijke doel om bovenaan in de organische (niet betaalde) zoekresultaten te verschijnen op de voor jou relevante zoekwoorden (keywords) in de zoekmachines. Waarbij hoger in Google scoren veelal het doel is, dit omdat Google veruit de meeste gebruikte zoekmachine van Nederland is.

Wat is on-page SEO?

On-page SEO zijn alle SEO factoren die op de website of webshop zelf aangepast kunnen worden. On-page SEO richt zich op het optimaliseren van:

  • De content (teksten op de website of webshop)
  • Afbeeldingen
  • Interne linkstructuur
  • Laadsnelheid
  • Structured data

Bij het optimaliseren van de content moet je denken aan zaken als leesbaarheid van de tekst, gebruik van heading (H1, H2 etc.) maar ook de meta-data voor de pagina (titles, decriptions etc.).

Wat is off-page SEO?

Off-page SEO zijn de factoren die van belang zijn voor SEO maar buitenom de website of webshop zelf vallen. Onder off-page SEO vallen:

  • Linkbuilding
  • Vertrouwen
  • Social

Linkbuilding, ook wel authority building is nog steeds een heel erg belangrijk onderdeel van SEO! Zonder links kan Google amper bepalen of een bepaalde pagina meer of minder waarde heeft dan een andere. Maar niet elk linkje heeft weer evenveel waarde, kwaliteit en relevantie is hier een belangrijk onderdeel van.

Wat kan Pico Yellow voor mij betekenen?

Met onze jarenlange ervaring op het gebied van SEO, up-to-date kennis en bewezen resultaten kunnen wij jouw SEO partner zijn om je online ambities waar te maken! Wij kunnen ondersteuning bieden voor de gehele SEO van je website of webshop maar zijn ook per onderdeel inzetbaar, denk hierbij bijvoorbeeld aan enkel linkbuilding.

Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan om te zien wat wij voor jou kunnen doen!