SEO

SEO, de Engelse afkorting van Search Engine Optimziation, is in het Nederlands ook als zoekmachine optimalisatie bekend. SEO is het zo goed mogelijk optimaliseren van jouw website of webshop met als doel om zo hoog mogelijk in zoekmachines zoals Google en Bing te komen.

Waarom SEO?

Websites met een commercieel doel en webshops (hierna: website) willen maar één ding: zoveel mogelijk omzet behalen. Het behalen van omzet lukt alleen als er bezoekers zijn die je website bezoeken. Nu zijn er veel manieren om bezoek naar je website te krijgen, bijvoorbeeld via flyers, tv-reclame, social media, maar de meest voorkomende manier is nog altijd via de zoekmachines. Doordat zoekmachines zoals Google en Bing nog steeds de meest gebruikte manier zijn om relevante websites te vinden, is het dus belangrijk dat jouw website bovenaan in de gratis zoekresultaten staat.

Inderdaad, je las het goed, de gratis zoekresultaten. Want helemaal bovenaan in de zoekresultaten vind je altijd eerst de betaalde advertenties. Het adverteren in de zoekmachines heet SEA (Search Engine Advertising).

Wat komt er allemaal bij kijken?

SEO is tegenwoordig bijna net rocket science. Er is bekend dat het algoritme van Google rekening houdt met meer dan 200 factoren om te bepalen welke website hoger in de zoekresultaten moet komen. Maar het is verstandig om te beginnen met de basis van SEO. Om de basis goed te krijgen beginnen wij altijd met:

Zoekwoorden onderzoek: Je kan zelf een idee hebben op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden met je website, maar zoeken mensen daar ook echt op? Het is daarom van belang om goed zoekwoorden onderzoek te doen, ook wel keyword research. Wij gebruiken hier de software van Mangools voor. Hiermee kan je kijken op welke zoekwoorden je concurrent bijvoorbeeld hoog scoort en veel bezoek binnen haalt. Maar je krijgt ook suggesties voor de zoekwoorden die jij invult. Als je besluit om je SEO uit te besteden aan Pico Yellow, dan doen wij dit allemaal voor je!

zoekwoorden onderzoek

Een voorbeeld van zoekwoorden onderzoek met de keyword tool van Mangools.

Content creatie: Zodra je weet op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden, moet hier ook content op je website over bestaan. Deze content moet SEO-geoptimaliseerd zijn, maar ook weer niet over-geoptimaliseerd. In het laatste geval kan het juist averechts werken en kun je hierdoor lager in de zoekmachines terecht komen.

Metadata: Door zoekwoorden onderzoek weet je nu waar je op gevonden wilt worden. Je hebt een pagina op je website gevuld met content over dit onderwerp, en nu? Nu moet je zorgen dat alle metadata goed staat voor de zoekmachines. En de belangrijkste zijn hierbij de title-tag en de description-tag! Met je titel en omschrijving geef je niet alleen aan waar de website / pagina over gaat maar met een aantrekkelijke titel en omschrijving kan je er ook voor zorgen dat gebruikers van de zoekmachines erop klikken.

metadata

Een voorbeeld van de title-tag en description-tag van onze homepage.

Intern-linken: Vaak wordt hier nog te weinig aandacht aan besteed, maar het is zeker een belangrijk onderdeel van SEO. Enerzijds om aan de zoekmachines aan te geven wat belangrijke pagina’s zijn, anderzijds om je bezoekers gemakkelijk door je website te laten navigeren en hierdoor zorgen dat ze langer op je website blijven.

Linkbuilding: Als bovenstaande is gedaan, dan is de basis gelegd! Maar voor de zoekmachines is het hebben van kwalitatieve en relevante links naar jou website toe nog steeds zéér belangrijk. Er zijn verschillende manieren om links naar je website te krijgen, maar Google wilt dat op een natuurlijke manier gebeurt. In de praktijk gaat dit vaak anders en worden er specialisten zoals Pico Yellow ingehuurd om linkbuilding te doen.

Wat kan Pico Yellow voor jou betekenen?

Ondanks dat je wellicht de basis zaken van SEO begrijpt, snappen we als het liever laat uitbesteden. Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring met SEO en blijven goed op de hoogte van de laatste updates. Elke situatie heeft een andere aanpak nodig en daarbij een ander budget. Vraag daarom nu een geheel vrijblijvende offerte bij ons aan om te kijken hoe we samen uw SEO doelstellingen kunnen realiseren.